Ονομάζομαι Σπύρος Ροκανάς και είμαι κεραμίστας. Έχω σπουδάσει αργυροχρυσοχοΐα και σχέδιο κοσμήματος ενώ παράλληλα έχω παρακολουθήσει σεμινάρια κεραμικής σχετικά με την τεχνική handbuilding.  

Είμαι αυτοδίδακτος κατά κάποιο τρόπο γιατί, εκτός από τα σεμινάρια κεραμικής και τα σχετικά βιβλία που δε σταμάτησα ποτέ να διαβάζω, δεν έχω σπουδάσει κεραμική τέχνη. Σημαντικό ρόλο στην επιλογή μου να ακολουθήσω την κεραμική έπαιξε η μητέρα μου, καθώς εργάστηκα στο δικό της εργαστήριο για πάνω από 10 χρόνια.
Ως δημιουργός προσπαθώ να αποστασιοποιηθώ από την παραδοσιακή κεραμική και να νιώσω ανεξάρτητος. Με stoneware πηλούς και σμάλτα υψηλής θερμοκρασίας, τα κεραμικά μου ξεφεύγουν από τις κλασικές συμμετρικές φόρμες και τους τυποποιημένους τρόπους κατασκευής. Λιτά χωρίς περιττές διακοσμήσεις με έντονη την χειροποίητη ταυτότητα και κύριο σκοπό τη χρήση τους στην καθημερινή σας ζωή, τα κεραμικά μου αντανακλούν την εξελικτική μου πορεία στη τέχνη της κεραμικής.

Από το 2007 το εργαστήριο κεραμικής Spiro Ceramics στεγάζεται στο βιοτεχνικό πάρκο Ανώπολης Ηρακλείου Κρήτης όπου εκεί διαθέτω τις δημιουργίες μου στον τομέα της χονδρικής πώλησης. Τα κεραμικά μου θα τα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.